ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΣ - ΚΗΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

ΚΗΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΣ

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια παθολογική κατάσταση στην οποία ο χόνδρος, δηλαδή το φυσικό «μαξιλαράκι» των αρθρώσεων, φθείρεται. Όταν συμβεί αυτό, τα οστά των αρθρώσεων τρίβονται και αυτό οδηγεί σε πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία, μειωμένη ικανότητα κίνησης και, μερικές φορές, σε άκανθα. Η πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας αυξάνεται μετά την ηλικία των 45 ετών, αν και μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερες ηλικίες, με το γόνατο είναι μία από τις πιο συχνά προσβεβλημένες περιοχές. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν οστεοαρθρίτιδα από τους άνδρες.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας γόνατος συνήθως είναι:

Αιτίες

Η πιο κοινή αιτία της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος είναι η ηλικία. Σχεδόν όλοι θα αναπτύξουν τελικά κάποιο βαθμό οστεοαρθρίτιδας, συνήθως μετά τα 60 έτη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας γόνατος σε μικρότερη ηλικία, όπως:

Διάγνωση

Για την διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας γόνατος ο γιατρός, αφού λάβει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, και ανάλογα με τα συμπτώματα, προχωρά στην φυσική εξέτασή του. Αν ο γιατρός το κρίνει σκόπιμο, μπορεί να ζητήσει απεικονιστικές εξετάσεις για να προσδιορίσει την έκταση της βλάβης στο γόνατο, όπως:

Αν ο γιατρός το κρίνει σκόπιμο, μπορεί να ζητηθούν και αιματολογικές εξετάσεις από τον ασθενή για να αποκλείσουν άλλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον πόνο, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ένας διαφορετικός τύπος αρθρίτιδας που προκαλείται από μια διαταραχή στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Θεραπευτική αγωγή

Οι βασικοί στόχοι της θεραπείας της οστεοαρθρίτιδας γόνατος είναι η ανακούφιση από τον πόνο και η επιστροφή της κινητικότητας. Αυτό επιτυγχάνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

Οζονοθεραπεία

Το όζον είναι μια εναλλακτική θεραπευτική επιλογή για ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Οι ενέσεις όζοντος στο γόνατο μειώνουν τον πόνο και βελτιώνουν τη λειτουργία και την ποιότητα ζωής στους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος, σύμφωνα με έρευνες.

Η χρήση του όζοντος αναγκάζει την άρθρωση να επουλωθεί πολύ πιο γρήγορα καθώς είναι ένα πολύ αντιδραστικό μόριο και όταν εγχέεται στην άρθρωσης είναι ικανό να διεγείρει τις ικανότητες επιδιόρθωσης των ινοβλαστικών κυττάρων. Με αυτή την μέθοδο σταματά ο κύκλος του πόνου, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος ενώ ενυδατώνει και θρέφει τους κατεστραμμένους ιστούς. των κατεστραμμένων ιστών της άρθρωσης.Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής τους που επηρεάζονται από την οστεοαρθρίτιδα (ξεκούραστη βάδιση, ποιότητα ύπνου, δυνατότητα άσκησης και άλλα) μετά την τέταρτη ένεση.

Η θεραπεία με όζον μπορεί να δώσει στον ασθενή καλύτερη ποιότητα ζωής με λιγότερο πόνο και μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις καθημερινές δραστηριότητες. Επίσης, λειτουργεί κατασταλτικά και είναι ικανή να καθυστερήσει την χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση της άρθρωσης στο γόνατο. Είναι ένα εργαλείο για τον γιατρό να μειώσει τον πόνο ή να τον βοηθήσει να τον ελέγξει.

Κλείσε τώρα ραντεβού με τον γιατρό. Μην αμελείς τη θεραπεία σου... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΕΔΩ